«Тарасову славу увесь світ співає»

2014-03-12

/Files/images/IMG_0940.JPG

11 березня 2014 року у Хотинській ЗОШ І- ІІІ ст. відбулися заходи щодо вшанування 200 – річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Святкові заходи проходили у два тури: свято молодших школярів «Сторінками життя Т. Г. Шевченка» та святковий виступ старшокласників «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській». Учні досить відповідально і шанобливо поставилися до відзначення такої дати, з інтересом бралися за підготовку до свята.

Виступ молодших школярів носив характер усного журналу, де перегортаючи сторінку за сторінкою учні дізнавалися головні факти життя Тараса Шевченка. На високому рівні діти декламували вірші Кобзаря, ставили інсценізації та співали пісні. Завдячувати хорошому виступу учнів 1 – 4 класів потрібно їхнім класним керівникам, які разом із ними готували це свято (Шарун Л. А., Гонтар Т. В., Литвинова Н. А., Климчук В. С.).

Святкова програма старшокласників проходила у вигляді концерту вшанування пам’яті поета, де більша увага приділялася його пісням та віршам. Учні старанно підготували інсценізації Шевченкових творів (вчитель О. Мельник), на високому рівні співали Кобзареві пісні (вчитель С. Кімеєва), також участь у святі брав і колектив учителів, які внесли свій колорит, виконавши твори Шевченка. Свято старших учнів підготувала педагог – організатор Павлова Т. Г. Діти з душею розказували про Шевченка, декламували його вірші та вірші про нього. Слід відзначити активну участь у підготовці та в ході заходу учениці 5 – го класу Кімеєвої Марії.

Виходячи із вищесказаного, можна зробити висновок, що Шевченко для нащадків живий і житиме вічно.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi