• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Круглий стіл "І.К.Свешніком - дослідник Берестецької битви"

Круглий стіл "І.К.Свешніком - дослідник Берестецької битви"

2014-09-30

«Коли мовчать архіви , говорить земля» І.К.Свєшніков

Наше сьогодення , незважаючи на важку суспільно – політичну , воєнну , соціально –політичну ситуацію вирізняється посиленою увагою широких верств населення до вивчення історико – культурної спадщини власного народу,що завжди було ознакою відповідного історичного виховання та політичної культури.

В Хотинській ЗОШ відбулося засідання МО вчителів суспільних предметів на тему : «І.К.Свешніков – дослідник Берестецької битви 1651 року».

Учасників круглого столу привітала директор Хотинської ЗОШ І-ІІІ ст. Ярмолюк Є.Т.,яка наголосила на важливості підняття з забуття імен видатного дослідника, професора Ягелонського університету (м.Краків) нашого земляка І.К.Свешнікова.

І.П.Польова – методист ММЦ – організатор цього круглого столу надала слово І.А.Киричуку,який звернув увагу на ініціювання громадського обговорення,щодо присвоєння імені І.К.Свешнікова Хотинській ЗОШ І-ІІІст.

Серед запрошення був присутній директор історико – культурного заповідника «Поле Берестецької битви». Л.С.Галабус, який ознайомив присутніх з результатами археологічних досліджень,які проводив І.К.Свешніков на території Берестецької битви.

Місцевий краєзнавець,член Спілки журналів України Мельник Н.А. презентувала вчителям історії велику кількість фотографій, документів про життя та наукову діяльність І.К.Свешнікова та його родини.

Вчитель історії Хотинської ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла про с. Хотин в житті дослідника, доктора історичних наук - І.К.Свешнікова. Про те,як жила, чим займалася родина Свешнікових в Хотині, як проходили перші археологічні спроби юного дослідника в селі дитинства.

Качан Н.А. – вчитель історії Пляшівської ЗОШ І – ІІІ ст. підготувала повідомлення «Археологічні дослідження рідного краю І.К.Свешніковим».

А Ремісник А.П. директор Пляшівської ЗОШ І-ІІІ ст. розповів про особисте знайомство з І.К.Свешніковим, як вони залучали до археологічних розкопок учнів місцевої школи. Також запрошені переглянули документальний фільм З.Суходуба «За волю України».

Важливість такого заходу полягає у збереженні та примноженні історичної минувшини, вихованні в учнів патріотизму, гордості за національним минулим. Бо хто не знає свого минулого – не має майбутнього.
Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi