З Днем працівників освіти

2016-09-30

/Files/images/Безымянный.gif

Учителю! Вклонюсь Тобі доземно!

За щиру душу й працю нелегку.

За те, що сієш в наші душі зерна,

Що буйно сходять й родять на віку.

Учителю! Усі найкращі квіти

Зберу я й покладу Тобі до ніг.

Бо ми, тоді ще нерозумні діти,

Підносили Вам прикрощі й жалі.

І лиш пізніш нарешті зрозуміли

Та оцінили Ваш звитяжний труд.

Ви виліпить із нас Людей зуміли,

Хоч солі з'їли не один ми пуд.

Спасибі Вам за ночі недоспані,

Зате, що вчили друзів берегти.

Що в коси сивина вплелась зарані,

За те, що шлях навчили як знайти.

Ми вже дорослі, та для Вас ми діти.

Ми учні, як багато літ назад.

В знак вдячності прийміть осінні квіти.

Здоров'я, щастя Вам від нас - хлоп'ят, дівча .



Саме у жовтні, у цю прекрасну пору року приходить до нас освітянське свято. Це час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пломеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові нашим учителям. У Хотинській школі І – ІІІ ст. ім. Свєшнікова І.К. працює 19 вчителів. Це вони беруть дітей за руку й ведуть вперед до знань, до успіхів, до звершень.

Щороку, з нагоди цього професійного свята, у нашій школі проходять святкове дійство та урочиста лінійка, які готують 11- класники та органи учнівського самоврядування.. Ось і цього року учні привітали своїх дорогих вчителів .

Розпочалось святкування Дня вчителя з урочистої лінійки , а завершилося святковим концертом . Діти висловлювали сердечну вдячність педагогам за їх невтомну працю, недоспані ночі та щиру підтримку. Ще Сократ говорив про те, що істинне знання не можна вкласти у свідомість учня ззовні, воно повинне вирости з глибин його особистості і за допомогою учителя вийти у світ. Професія педагога є невдячною і потрібно мати велике терпіння та силу волі, щоб кожного року з високо піднятою головою іти на зустріч новим дітям.

Із поздоровленнями до вчителів звернулись найменші представники шкільної родини – першокласники . Кімеєва Марія та Клембер Магдалина - ведучі святкової лінійки, які показали себе з найкращої сторони. Висловити вдячність за вірність професії досить важко, проте вони це зуміли. На святі пролунали під музичним супроводом Кімеєвої Світлани Іванівни «Ваше свято», «Сонечко встає » , «Вчительська доля » , «Золотава осінь » та «Дорогі вчителі». І тут учні зуміли показати таланти. Пісню «Шпаргалка » виконала Кімеєва Марія , а «Ти ж мене підманула » - учень 6 класу Климчук Арсен та учениця 9 класу Клімчук Соломія . Учениці 7 класу продемонстрували свої акторські таланти у постановці сценки « Вчителі у відпусці» , учні 9 класу - « Учитель ТВ» і «Розсміши вчителя» . Важко було не помітити радість як на вчительських, так і на дитячих обличчях.

У якості подарунка своїм учителям, щоб хоч на день вони змогли забути про працю, учні старших класів проводили уроки самостійно .

У народі кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор — у створених ним скульптурах, а вчитель — у думках і справах учнів. Учитель живе, доки його пам’ятають учні, учитель молодий, доки він оточений учнями, учитель вічний допоки живе рід людський.

Кiлькiсть переглядiв: 444

Коментарi